tisdag 22 oktober 2013

Sträck på ryggen, var stolt över dig själv!

Inser mer och mer för var dag som går att lärarna på utbildningen verkligen seriöst satsar på att få oss att bli stora "egon". Skämt åsido, att bli ego är verkligen inte deras mål. Dock ser man mer och mer hur otroligt måna de är om att vi alla ska bli starka individer som med stolthet ska presterar något fantastiskt- något vi själva gjort och som vi är stolta över. Att vi inte snöar in på alla negativa sidor, vilket lätt sker utan istället dra nytta av det "negativa" för att förvandla det till något bra. Ex: du hamnar i en grupp med många olika egenskaper/arbetssätt. Du, liksom många andra hamnar lätt i tanken"detta kommer aldrig funka". Istället jobbar Johan och de andra SKARPa lärarna hårt för att få oss att tänka " fasen vad bra att vi är så olika. Vi har en i gruppen som lätt fastnar i detaljer och en som lätt går lite för snabbt fram, de kompletterar ju varandra perfekt!". Att vi verkligen ska dra nytta av det vi är bra på. Detta är något som vi blir matade med samtidigt som vi lär oss att lyssna maximalt på de som vi genomför ett projekt för, inte bara beställaren utan inse att kunden är minst lika viktig. Helt enkelt lära oss att se en process från olika synvinklar. Samtidigt så kan vi i läroböckerna läsa citat så som "du är världens bästa på att vara dig själv" samt "be aldrig om ursäkt för att du finns". Under lektionerna blir vi sedan matade med att vi är människor, inga maskiner. Att vi alla presterar olika beroende på situationer och omständigheter, att vi därför alltid ska vara nöjda över det vi lyckats prestera - att vi alltid ska vara stolta över det vi gjort. Det är okej att prestera lite sämre ibland för oavsett hur resultatet blev så har man gjort sitt bästa.

Med detta långa inlägg vill jag egentligen bara skicka en liten egokick till alla mina läsare. Skicka en liten påminnelse om att ni alla är vackra, helt fantastiska och att ni duger bättre än bäst på det ni gör och på att vara ni! 

Bifogar nedan några väl valda ord som jag tycker är värda att mata hjärnan med varje dag (gärna direkt då du vaknat). Använd dessutom gärna någon av bilderna som skrivbordsbakgrund på datorn så att du får en liten extra kick till livet då arbetet känns som absolut tuffast, det brukar jag göra och det funkar superbra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar