måndag 11 januari 2016

Tentaångest

Så var det dags igen. Dags för den plågsamma tiden alla vi studenter fasar för. Perioden då kurser går mot sitt slut. Jag pratar om tentaperioden. Perioden då nästan alla studenter bär på en stor ångest. För mig har den värsta tiden med tentaångest dock redan passerat, den började runt jul någon gång och höll i sig till för ungefär en vecka sen. Det var då jag kände jag att jag bara ville spy på mina juridikböcker. Att jag aldrig mer ville se dem!

Trots att jag var otroligt less på mina lagböcker förra veckan kämpade jag mig tillsammans med min fantastiska studiegrupp mig genom ytterligare några timmar med juridikplugg, om än inte alls så många som jag från början tänkt. I mitten av förra veckan släppte nämligen all min motivation till att öppna böckerna mer. Jag kände mig mer än fullmatad med kunskap om div. lagar, latinska uttryck och praxis. De få timmar jag faktiskt sov drömde mardrömmar om allt från adekvat kausalitet till konkurser och pacta sunt servanda. Det var då jag insåg att det var lika bra att släppa det. Att det fick gå som det gå, och utifrån frågestunden med läraren kändes det på något sätt hyffsat. Därmed gav jag mig själv mer eller mindre en helledig helg. Det kan vara bland de bästa besluten jag tagit på senare tid. Jag gav mig tid att smälta all den kunskap jag pressat in i mig och som senaste dagarna bara gjort mig mer och mer förvirrad. Jag kan verkligen rekommendera fler att unna sig lite egentid precis innan tentor, inför andra jobbiga saker också för den delen. Man behöver den tiden till att rensa hjärnan!Idag vad det dags. Dags för dagen jag fasat lite smått för redan sedan innan jag började utbildningen, alla pratade ju bara om hur hemsk den varit för dem. Nåväl, det hade blivit dags för ett 5h långt löppass, även kallad för tentaskrivning. Jag må säga att dagen blev förvånansvärt smärtfri. Jag trodde det skulle vara värre. Det betyder dock inte att jag är helt nöjd med min insats och ens i närheten av säker på att få godkänt. Tiden var nämligen otroligt knapp. Jag är dock i det stora hela nöjd med min insats. Nu återstår det bara att vänta några veckor innan domen kommer.
Idag hade för övrigt ÄNTLIGEN ett glädjande besked landat i min inkorg när jag kom ut från tentasalen (se bild ovan). Skönt värre var det! Nu blir det dock att försöka ladda om för på torsdag smäller det igen. Då är det tenta i marknadsföring 2 som gäller... frågan är bara om två dagars plugg räcker för att klara det, tja det lär vi märka. Oavsett vilket så ger jag mig själv en klapp på axeln för den genomförda prestationen och en lyckospark i baken inför vad som komma ska.

På återseende

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar