fredag 5 februari 2016

snö, strålande sol, spöregn och blåst

Januari har passerat sedan några dagar tillbaka och vårkänslorna har sakta börjat dyka upp - längtan efter den bästa årstiden. Än är det dock vinterkyla, höstrusk och vår som tar en dag var och så sent som igår på vägen hem från en kompis visade termometern -7. Trots det kan jag inget annat än att lockas av havet som agerar spegel åt solupp- och nedgångarna bara några hundra meter från min bostad.


Fantastisk vinterdag för några veckor sedan


Skolan rullar på som den ska bortsett från att det är först nu sista kurslitteraturen kommit, 3 veckor efter kursstart... Alla elever och lärare är åtminstone i samma situation så det är ju alltid något. Dessutom väger böckerna totalt bara 1,8kg - jag kommer sväva fram för att de är så lätta!
Nyss genomfördes externredovisningens första handledning i Adobe Connect, en ganska spännande upplevelse med tanke på att man behöver kunna måla t-konton för att enklast kunna räkna olika debiteringar från konton, något vi inte lyckades göra här. Det gick någorlunda bra åtminstone. Om det däremot är någon som är expert på periodiseringar o.d så hojta till, jag lär behöva hjälp!

handledning pågår - läraren talar och alla studenter skriver

Förresten, första tentaresultatet kom igår eftermiddag - ordbajsandet på marknadsföringstentan gick vägen, om än med obefintlig marginal. Fantastiskt skön känsla! Juridiken har dock tyvärr (om än inte helt oväntat) fått förlängd rättningstid så det får vi veta senast onsdag nästa vecka. Om vi firade igår under vår spelkväll är det inget mot vad vi kommer göra då- då ska vi slå klackarna i taket, Antingen för att man äntligen fått veta att det är dags att börja plugga inför omtentan eller för att man otroligt nog lyckades ta sig i mål efter sitt 5h långa träningspass. Självklart hoppas jag på det sistnämnda men om jag tagit en vinstlott eller nitlott återstår att se.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar