torsdag 19 november 2015

All I want for christmas is you

Tiden springer iväg och i takt med att jag snart gått 1/4 av min utbildning så närmar sig julen med stormsteg. Redan nästa helg är det faktiskt första advent. På ett sätt kan jag verkligen se fram mot julen. Känna kylan bita i kinderna och få känna doften av glögg och nybakade lussekatter samtidigt som ljus lyser upp hemmen och julmusiken spelas ur högtalarna. Jag kan dock inte undgå att i dessa tider även tänka på de stackars barnen som inte har någon att fira med eller som har det men som trots det blir bortprioriterade och detta pga. någon form av drog, i de flesta fallen kallad för alkohol. Om bara tiden (och platsen här hemma) funnits så hade jag mer än gärna engagerat mig i vit jul som arbetar hårt med att hjälpa barn som utsätts för detta. Nu får jag dock nöja mig med att sprida budskapet vidare till andra, något jag däremot gör med glädje. Därmed kan jag tipsa er alla om att gå in på vitjul.se och läsa mer. Känner ni att ni har tiden och kärleken så ser jag dessutom mer än gärna att ni anordnar någon form av vit jul- aktivitet där ni bor. De behöver inte vara mer avancerade än att spendera några timmar i pulkabacken och avsluta med lite grillad korv eller anordna ett pepparkaksbak, eller varför inte bjuda in ett barn till just er julafton? Oavsett hur vi väljer att göra så vill jag att ni tar er en liten funderare på hur just era alkoholvanor ser ut i närheten av barn.

Självklart finns det även de familjer som vill ge sina barn en "riktig" jul men som inte har möjlighet till detta rent ekonomiskt. För att hjälpa dessa har det skapats något som kallas för julhjälpen. Det finns på olika ställen i landet och mer information om varje stads engagemang finner ni på facebook. Gå gärna in även där och se om ni kan vara behjälpliga med något.


Oavsett hur just du väljer att reagera på det som skrivits ovan så har åtminstone jag personligen valt att ta ställning till båda sakerna. Jag har delat med mig av saker jag inte längre behöver och jag har skrivit under med mitt namn på vitjul.se. Detta eftersom jag vill att alla ska få möjligheten att känna den gemenskap, trygghet och glädje som hör julen (och resten av året) till. Ge alla möjligheten att känna det som många av oss ser som en självklarhet.


3 kommentarer:

 1. Hej lilla gumman. Vilka kloka ord du har skrivit. Något som vi alla borde tänka på. Ses till jul. Kram från mormor👍😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack mormor, jag hoppas det är fler än du som får sig en liten tankeställare för det var syftet med hela inlägget! :)
   Vi ses faktiskt redan på fredag för jag kommer också vara i storstan till helgen.
   Kram så länge :)

   Radera
 2. Hej lilla gumman. Vilka kloka ord du har skrivit. Något som vi alla borde tänka på. Ses till jul. Kram från mormor👍😀

  SvaraRadera