söndag 18 maj 2014

Skolan

Som de flesta av er säkert vet så närmar sig mitt skolår här i Åre sitt slut. Sedan sist jag skrev något om detta har ganska mycket hänt. Vi bytte grupper vid jul och grötade under några veckor ner oss i två projekt som vi blev tilldelade utifrån vilka projekt klassen såg som mest intressanta att arbeta vidare med under våren. För att förtydliga för er som inte är så insatta i utbildningens upplägg så har vi under hela hösten arbetat som idésprutor och samlat alla dessa i sk. idéböcket. Det är sedan utifrån dessa som vi tog fram de mest intressanta projekten.
Efter några veckors arbete med Josephine och Marie som då tillhörde min grupp så delades alla upp än en gång. En hektisk period med väldigt mycket uppgifter hade avklarats och tråkigt nog hade många klasskompisar i samband med detta hoppat av skolan. Vissa pga. sjukdom och andra pga. motivationsbrist. Kvar in i det sista blev vi iafl 13 tappra kämpar och det var vi som tillsammans eter en heldag lyckats enats om vilka 3 projekt som ska driva vidare in i mål. Det blev Yardsale som består av Malin, Anna, Susanna och The. Detta arbetar med hangout i skidbackarna. Andra gruppen består av Josephine, Isak och Sandra. Dessa bildar tillsammans Artut och arbetar med en guidad matresa. Sist men absolut inte minst är vi i HillAreas. Vi består av Malin, mig, Elin, Marie, Camilla och Daniel. Tillsammans arbetar vi med att på ett pedagogiskt och nytänkande sätt utveckla skidområden mer åt barn, främst barnskidområdena. Till skillnad från de andra grupperna som har planen att avluta sina projekt på ett eller annat sätt då SKAARP 6.0 är slut så har vi dock planen att driva vidare det även efter skolan. Detta innebär att projektet bara blivit allt större och större, trots att vi hela tiden försökt vara konkreta med det vi gör. Mycket av anledningen av att det vuxit så mycket är dock att ALMI räknar våra produkter som innovationer, vilket innebär att vi fått 50tkr i innovationsbidrag. Vi har även skaffat oss ett samarbete med en familj som miste sin dotter på skutan 30/6 förra året. En film i My Myran Dahlströms minne finner ni här. Det är en film som berör oss i gruppen samt vår omgivningen väldigt mycket och tack vare Mys extremt starka föräldrar så har vi fått ett samarbete med SLAO, svenska liftanläggningars organisation där vi håller på att utveckla ett säkerhetskoncept som även detta är pedagogiskt och anpassat efter barns läsförmåga. Som ni säkert förstår så är det alltså väldigt mycket att göra, men vi krigar in i det sista och på tisdag genomför vi vår sista redovisning i skolan, denna gång på universitetet i Östersund. Sista lektionen avklarar vi på torsdag och sedan har vi fram till 8/6 att avklara sista individuella uppgifterna. 

Även om vi i SKARP 6.0 inte levt ett klassiskt studentliv så har dock även vi festat till det någon gång eller två. Sist var på oscarsgalan som var för någon månad sedan. Galakvällen avklarades på Åre Delikatess där div. priser för prestationer under året delades ut. Själv fick jag ett av de priser som inte fick en pokal men som däremot innebar störst heder och mest beröm. Priset jag fick kallade de för "årets Von Anka" och innebar att det var jag som gjorde hela vår italienresa i höstas. Detta grundades i att jag utöver att jag lugnade ner de andra i gruppen då de kände att de var osäkra på vad som skulle ske/hur vi skulle hitta även hade koll på allas ekonomi under resan samt låg ute med alla pengar. Det var jag som dagligen räknade mina kvitton och stämde av med budgeten. Jag som listade ut hur vi skulle få igen pengarna jag lagt ut men som vi inte fått några kvitton på. Jag hade blivit mästare i innovativ kvittoskrivning och varit den som räddade vår resa. Då kvällens alla priser delats ut och middagen avklarats så begav vi oss sedan av till Bygget där vi festade resten av natten. I torsdags var det dessutom firande i Östersund av våra duktiga klasskompisar i Yardsale som lyckades vinna venturecup nords pitchtävling. Stort grattis till dessa begåvade själar! På fredag fortsätter vi dessutom festandet med vår avslutningsfest. Den kommer att gå i 70talets tecken och efter oscarsgalan är förväntningarna ganska höga. Ska Annika C komma utklädd till kaviar följt av Paris Hilton även denna gång och kommer vadslagning i lärarlaget innebära att hon även på fredag knäcker ett rått ägg i pannan på en restaurang? Svaret än än så länge oklart men något som är klart är att det ska bli förjäkla kul och att det förmodligen kommer bli sista gången jag kommer se vissa av mina klasskompisar... 

För er som vill läsa mer om det som skett i skolan så rekommenderar jag er att läsa skolans blogg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar